Uw winkelwagen is op dit moment leeg.
Uw winkelwagen is op dit moment leeg.
Hoge eisen in branches van de levensmiddelen industrie
Passende producten voor de levensmiddelen industrie in het assortiment van Automation24
Aan welke eisen moet automatiseringstechnologie voldoen in de levensmiddelen industrie?
De levensmiddelen industrie is een van de belangrijkste branches in de industrie. Voedsel moet aan hoge kwaliteitseisen voldoen, goedkoop, snel en in grote hoeveelheden beschikbaar zijn.
Daarom gaat het bij industriële voedselproductie allemaal om een constante productkwaliteit, naleving van hygiënevoorschriften, hoge beschikbaarheid van installaties en efficiëntie. Of het nu gaat om drankproductie, melkverwerking, zoetwaren en bakkerijproductie, slagers of bevroren voedselverwerking - een soepel productieproces kan alleen worden bereikt met hoogwaardige automatiseringstechnologie.
In de portfolio van Automation24 vindt u een selectie hoogwaardige producten van ifm electronic, Endress+Hauser, PHOENIX CONTACT en LED2WORK bestemd voor de voedselproductie. Hieronder volgt een overzicht:
De robuuste series van ifm met de hoge beschermingklasse IP68/IP69K voor betrouwbare positiebepaling.
Geleidbaarheidssensoren van ifm voor de concentratiedetectie van de reinigingsvloeistof, de controle van het spoelwater op residuen en het verlenen van productiegoedkeuring bij reinigingsprocessen (CIP).
Compacte sensoren van ifm met Ecolab-certificering voor objectdetectie, zelfs in sterk reflecterende omgevingen.
Hygiënische en temperatuurbestendige serie PI27 en PG27 van ifm voor drukbewaking en niveaumeting.
Trillingsbestendige druktransmitters van ifm met robuuste RVS-behuizing.
Temperatuur transmitters van ifm hygiënisch ontwerp met snelle responstijd en hoge beschermingsklasse.
Weerstandsthermometer van ifm hygiënisch ontwerp met snelle responstijd en hoge beschermingsklasse.
De hygiënische sensoren van de LMT-serie van ifm hebben alle relevante goedkeuringen (EHEDG, 3-A en FDA).
Capacitieve combinatiesensoren van TiTEC voor betrouwbare meting van de relatieve vochtigheid en temperatuur in binnen- en buitenruimtes.
Betrouwbaar meten met vibratieniveauschakelaars van Endress+Hauser voor niveaudetectie van vloeistoffen en bulkgoederen zoals suiker, rijst en muesli.
Capacitieve niveausensoren van Endress + Hauser voor niveau-
detectie van geleidende vloeistoffen zoals water, zuren en logen of voor puntniveaudetectie van poedervormige of fijnkorrelige vaste stoffen zoals meel, suiker en specerijen.
Conductieve niveauschakelaars van Endress+Hauser voor toepassingsgebieden waarin geleidende of
residu vormende pasteuze media zoals zachte kaas, yoghurt en ijs worden gebruikt.
Endress+Hauser niveauschakelaar met draaischuifzijn bij uitstek geschikt als vol-, leeg- of vraagmelder in bulksilo's zoals graan- of voersilo's.
PT100 Temperatuursensoren van Endress+Hauser hebben een robuuste RVS-behuizing en zijn geschikt voor hygiënische en aseptische toepassingen tot een maximale temperatuur van 200 °C.
Compacte en vibratiebestendige PT100 temperatuur transmitter van Endress+Hauser met hoge beschermingsklasse IP67 / IP68 / IP69K en snelle responstijd voor een temperatuur-
bereik van -50 °C tot 200 °C.
Papierloze data loggers van Endress+Hauser voor het vastleggen, visualiseren en bewaken van alle analoge of digitale ingangssignalen.
De schokbestendige EVF-serie van ifm van roestvrij staal maakt veilige en permanent afgedichte verbindingen mogelijk.
Het type EVF van ifm zorgt voor betrouwbare bescherming tegen verontreiniging met zijn zeer elastische kabelafdichting direct bij de kabelinvoer.
De RVS serie SACB van PHOENIX CONTACT Met een hoge beschermingsklasse dankzij een gesloten behuizing.
Materiaalbestendig en IFS-conforme INROLED-50-serie van LED2WORK voor perfecte lichtomstandigheden in natte ruimtes.
Procesweergaven en tellers SIRIUS ACT van Siemens met een beschermingsklasse tot IP69K en hoge mediaweerstand.
Om de relatieve druk te meten, kunt u als alternatief voor de ifm druksensoren en druktransmitters ook de beproefde overdruktransmitters van Endress+Hauser met een temperatuurbereik van -1 tot 400 bar gebruiken. Deze worden gebruikt in hygiënische toepassingen onder zware omstandigheden, zoals gassen, dampen, vloeistoffen of stof.
Bovendien vindt u bij Automation24 veel producten voor secundaire processen in voedselverwerking , zoals luchtdruksensoren voor persluchtbewaking en trillingssensoren voor trillingsbewaking van uw pompen. Wij hebben ook bewaking van klep- en klepstanden, evenals positierapportering inductieve dubbele sensoren en hun bijbehorende schakelnokken voor statusvisualisatie. Om het perfecte samenspel van van de componenten die u gebruikt efficiënt te bewaken en te regelen, hoeft u het niet te doen zonder de juiste besturingstechnologie van Siemens in uw voedselproductie.
De sensor- en automatiseringscomponenten die worden gebruikt bij voedselverwerking moeten voldoen aan de voorgeschreven normen voor voedselverwerking en hoge technische normen .
Een van de normen waaraan moet worden voldaan, is bijvoorbeeld de EHEDG-standaard voor de Europese markt. Deze wordt naar de richtlijnen van de European Engineering & Design Group (EHEDG) vergeven. Dit is een commissie van gezondheidsautoriteiten, voedingsspecialisten en onderzoeksinstituten die richtlijnen hebben opgesteld voor hygiënische voedselverwerking en verpakking .
Voor de Amerikaanse markt moeten de componenten ook 3A en FDA compliant zijn. De 3A-conformiteit wordt door de 3A Sanitary Standard Inc., de Amerikaanse tegenhanger van de EHEDG, bevestigd. De Food and Drug Administration (FDA), de Amerikaanse toezichthouder voor farmaceutische producten en voedingsmiddelen, maar wijst de goedkeuring van de FDA. Dit bevestigt dat de voorschriften voor het gebruik van materialen op het gebied van hygiëne zijn nageleefd.
Op internationaal gebied is de International Featured Standard Food (IFS Food) -certificering een andere bekende norm in de levensmiddelen industrie. Dit bevestigt een veilige en kwaliteitsbehoud van voedsel en is gemaakt door de belangrijkste vereniging van de Duitse detailhandel (HDE) en vertegenwoordigers van de detailhandel in levensmiddelen (LEH).
Voedselverwerkende machines hebben een hoog risico op besmetting van residuen die herhaaldelijk in de productiecyclus kunnen komen. Daarom is een regelmatige reiniging van de machines belangrijk . Dit gebeurt volgens hetautomatische CIP/SIP schoonmaakproces. CIP staat voor "Clean-In-Place". Dit betekent dat de automatiseringscomponenten grotendeels worden gereinigd zonder de binnenoppervlakken die in contact komen met voedsel te demonteren . SIP is de afkorting voor "Sterilization-In-Place" en indien nodig wordt ook uitgevoerd volgens de CIP-procedure . In deze stap worden schadelijke micro-organismen gedood met heet water en, optioneel, door agressieve reinigingsmiddelen of stoom toe te voegen.
Om deze intensieve reinigingsprocessen te weerstaan, moeten de gebruikte automatiseringscomponenten een hoge dichtheid hebben zoals beschermingsklasse IP69 (K) en een hoge temperatuur- en materiaalbestendigheid . Een Ecolab-certificering bevestigt de duurzaamheid van reinigingsoplossingen. In dit verband zijn componenten gemaakt van hooggelegeerd roestvrij staal of gemaakt van plastic zoals bijvoorbeeld PEEK omdat ze corrosiebestendig zijn en ongevoelig voor de chemische stoffen die worden gebruikt bij het reinigen.
Bovendien moeten de automatiseringscomponenten een continu en soepel hygiënisch ontwerp hebben volgens DIN EN 1672-2 om te voorkomen dat voedselresten vast komen te zitten in de dode ruimtes. Naleving van EU-richtlijn EC 1935/2004 bevestigt dat de materialen in contact kunnen komen met voedsel.