Veiligheidsscanners


Veiligheidslaserscanner, Aantal simultane veiligheidsvelden: 1, PL/categorie volgens ISO13849-1: PL d/cat. 3, Bereik veiligheidsvelden: 5,5 m, Bereik waarschuwingsvelden: 40 m, Scanhoek: 275°, Resolutie: instelbaar (30/40/50/70/150 mm), Afmetingen (b x h x d): 102 x 152 x 112,5 mm, Soort uitgang: 2 x OSSD, Voedingsspanning: 24 V DC ± 20 %, Uitgangsstroom max. 0,25 A
Artikelnummer: 104645
- 44 % VK: 3.896,80
2.200,00
Niet voorradig
Levertijd aanvragen
Bestel nu, of activeer de beschikbaarheidswaarschuwing. Vraag anders telefonisch de levertijd op, tel.: 00800 24 2011 24 (gratis).
Naar boven

Wat zijn veiligheidsscanners?

Veiligheidsscanners worden ook wel veiligheidslaserscanners, Sentinel veiligheidsscanners of laserscanners genoemd. Ze vallen onder de categorie van de contactloos werkende veiligheidsvoorzieningen (Duits: BWS), omdat ze de directe omgeving met een lasersignaal aftasten en zo tweedimensionale veiligheids- resp. waarschuwingsvelden opbouwen. De veiligheids- resp. waarschuwingszones kunnen via parametreersoftware worden ingesteld. Zo kan er bij het betreden van een veiligheidszone worden bepaald dat alle machinebewegingen stoppen zodat daarmee verbonden gevaar wordt afgewend.

Bij het betreden van waarschuwingsvelden kunnen er akoestische en optische signalen worden gegeven door bijvoorbeeld een signaalzuilen.

Waar worden veiligheidsscanners gebruikt?

Veiligheidsscanners spelen in de veiligheidstechnologie een belangrijke rol. Ze dragen bij aan veilige bedrijfsmatige processen en beschermen gebruikers tegen gevaren die uitgaan van machines. Daarom worden ze vaak gebruikt voor de volgende taken:

  • voor de beveiliging van het gebied rond gevaarlijke machines
  • voor de bescherming tegen benadering van achteren en bij opnieuw aanlopen
  • voor de bewaking van de toegang
  • voor het vermijden van botsingen met transportsystemen zonder bestuurder

De afzonderlijke componenten kunnen individueel worden gecombineerd en geschakeld.

Veiligheidsscanners online bij Automation24 tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen

In de Automation24 Online-Shop krijgt u Sentinel veiligheidsscanners van Datalogic en passende toebehoren voor onverslaanbaar lage prijzen.

De laserscanner is geschikt voor een veiligheidsveldbereik tot 5,5 m en een waarschuwingsveldbereik tot 50 m. De scanhoek is in te stellen tot 275° en de resolutie is vanaf 30 mm vrij te kiezen. Daarom is de laserscanner ook ideaal geschikt voor de bescherming van de handen tegen gevaren die uitgaan van machines.

Bovendien kan de veiligheidsscanner eenvoudig via gratis parametreersoftware DLSentinel worden geconfigureerd en is het apparaat dankzij PLd flexibel voor de meeste veiligheidstoepassingen geschikt.

Als u waarde hecht aan veilige en gevaarloze bedrijfsprocessen zou u moeten overwegen om laserscanners te gebruiken voor het realiseren van veiligheids- en waarschuwingsvelden.

De veiligheidsscanner van Datalogic is bij Automation24 gewoonlijk uit voorraad leverbaar en kan bij een bestelling voor 15 uur nog op dezelfde dag zonder verzendkosten worden verzonden.